Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Ερωτηματολόγιο Διαμόρφωσης Σχολικής ΑυλήςΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ
Το ερωτηματολόγιο δόθηκε σε 23 κορίτσια και 13 αγόρια ηλικίας από 16-19 χρονών.
Στην ερώτηση «πως σας φαίνεται το προαύλιο του σχολείου μας», οι περισσότεροι μαθητές απάντησαν «μέτριο», ενώ για κάποιους άλλους το προαύλιο είναι «αρκετά καλό» ή «παγερά αδιάφορο». Στην ερώτηση «πως σας φαίνεται η ιδέα ενός καινούργιου κτιρίου», οι περισσότεροι απάντησαν ότι είναι πολύ καλή ιδέα.
Στην ερώτηση «αν θεωρούν σημαντικό το βάψιμο του σχολείου μας», οι περισσότεροι απάντησαν «ναι».
Στην ερώτηση «αν σας δινόταν η ευκαιρία τι θα αλλάζατε στο σχολείο», οι περισσότεροι απάντησαν τα λυόμενα κτίρια που χρησιμοποιούνται ως τάξεις, καθώς και την αυλή, ενώ λιγότεροι το γυμναστήριο και τις τουαλέτες.
Στην ερώτηση «πως θα σας φαινόταν η ιδέα για περισσότερα δέντρα στην αυλή, οι περισσότεροι απάντησαν θετικά.
Στην ερώτηση «τι θα θέλατε να αλλάξετε στο χώρο του αμφιθεάτρου», οι περισσότεροι απάντησαν  ότι θέλουν να υπάρχει περισσότερο πράσινο και καθίσματα και λιγότερα σκουπίδια.
Στην ερώτηση «τι συναισθήματα σας δημιουργεί το μάθημα, όταν γίνεται στο αμφιθέατρο, οι περισσότεροι απάντησαν θετικά.
Στην ερώτηση «σε ποια σημεία της αυλής προτιμάτε να βρίσκεστε, οι περισσότεροι απάντησαν ότι προτιμούν να βρίσκονται στο αμφιθέατρο.
Επίσης, οι περισσότεροι μαθητές θεωρούν ότι οι αίθουσες του σχολείου τους απωθούν και τους δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, ότι οι τουαλέτες βρίσκονται μακριά από το κτίριο και ότι θα ήθελαν να έχουν τα δικά τους ντουλαπάκια, για να βάζουν μέσα τα πράγματά τους.
Στην ερώτηση «ποια είναι τα συναισθήματά σας όταν αντικρίζετε το σχολείο», οι περισσότεροι απάντησαν ότι είναι αρνητικά.
Στους περισσότερους μαθητές αρέσει η γυμναστική και η συζήτηση με τους καθηγητές στο αμφιθέατρο, ενώ δεν τους αρέσουν τα λυόμενα κτίρια και το γεγονός ότι η αυλή έχει χαλίκι. Για τα περισσότερα παιδιά το ιδανικό σχολείο είναι μεγαλύτερο, με περισσότερο πράσινο και παγκάκια στη  αυλή.Στην ερώτηση «τι υλικό θα θέλατε να υπάρχει στο έδαφος της αυλής», οι περισσότεροι απάντησαν γκαζόν-χορτάρι. Τέλος, οι περισσότεροι μαθητές θα ήθελαν να υπάρχουν στην αυλή του σχολείου γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Η Περιβαλλοντική Ομάδα ΓΕΛ Ιάσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου