Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Επιστολή στο δήμαρχο του χωριού για την ανακύκλωση


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Σας γράφουμε για ένα μείζον θέμα που απασχολεί τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας και κατ’ επέκταση όλο το χωριό.
Στο σχολείο μας χρησιμοποιούμε μεγάλες ποσότητες χαρτιού σε φωτοτυπίες που μας δίνουν οι καθηγητές με ασκήσεις. Πολλά  βιβλία που έχουμε στη βιβλιοθήκη του σχολείου αλλά και του σπιτιού μας είναι παλιά και δε τα χρησιμοποιούμε. Ακόμα και όταν αγοράζουμε κάτι από το κυλικείο με χάρτινη συσκευασία καταλήγει στα σκουπίδια. Επίσης, στο σπίτι μας έχουμε πολλά περιοδικά και εφημερίδες που είναι κρίμα να μην ανακυκλώνονται.

Πριν από τρία χρόνια, μετά από αίτημα των μαθητών του ΓΕΛ Ιάσμου που συμμετείχαν στην περιβαλλοντική ομάδα, ο Δήμος Ιάσμου είχε φέρει στο σχολείο έναν επιπλέον κάδο απορριμμάτων, που χρησιμοποιούνταν για να πετάμε χαρτιά. Παρόλα αυτά, η συλλογή των χαρτιών γινόταν από το απορριμματοφόρο του δήμου που μάζευε και τα άλλα σκουπίδια.
Γι’ αυτό το λόγο θα θέλαμε να ζητήσουμε ένα ειδικό κάδο για την ανακύκλωση του χαρτιού, που θα εξυπηρετεί το σχολείο, αλλά και ολόκληρο το δήμο.

Επίσης, για παρόμοιους λόγους επιθυμούμε και έναν κάδο για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,
Οι μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Ιάσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου