Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Διαμόρφωση Σχολικής Αυλής

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο "Διαμόρφωση Σχολικής Αυλής", η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας έφτιαξε ερωτηματολόγια σχετικά με την άποψη των συμμαθητών τους για την παρούσα κατάσταση του σχολικού χώρου και σχετικά με ιδέες και απόψεις διαμόρφωσης του εσωτερικού και αύλιου χώρου του σχολείου μας.
Επιπλέον, με επιστολή της στο δήμο Ιάσμου, η περιβαλλόντικη ομάδα ζήτησε να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού και ηλεκτρικών συσκευών στο σχολείο, οι οποίοι θα εξυπηρετούν κατ΄επέκταση και όλο το χωριό. Ακολούθησε συνέντευξη με τον αντιδήμαρχο, όπου τα παιδιά μετέφεραν τα αιτήματα τους και συζήτησαν μαζί του τα θέματα που τους απασχολούν.
Ακόμη, η περιβαλλοντική ομάδα, με την ευγενική και πρόθυμη συνεισφορά και άλλων μαθητών του σχολείου μας, φύτεψε λουλούδια και δέντρα στην αυλή του σχολείου.
Στην προβλεπόμενη από το πρόγραμμα ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή, τα παιδιά επισκέφθηκαν το Αρχαίο θέατρο Φιλίππων, όπου παρακολούθησαν την παράσταση "Πλούτος" του Αριστοφάνη, το σπήλαιο του Αγγίτη(Μααρά) και τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα.
Στην εκδρομή συμμετείχε και η ομάδα του προγράμματος Αγωγής Υγείας.